Εορταστικά προγράμματα: Χριστούγεννα – Απόκριες – Πάσχα

Με χαρά και πάνω απ’ όλα με ασφάλεια σάς περιμένουμε και φέτος, πάντοτε τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα.

Το Μουσείο Πειραμάτων σας περιμένει με πρωτότυπες προτάσεις σχολικών επισκέψεων και στις γιορτές. Οι επιστήμες, τα πειράματα και οι κατασκευές φορούν τα γιορτινά τους! Τα συνηθισμένα αντικείμενα των γιορτών γίνονται… πειράματα και ψυχαγωγικές δραστηριότητες και μας διδάσκουν μέσα από το παιχνίδι. Σε όλα τα εορταστικά προγράμματα κάθε μαθητής παίρνει τη δική του αναμνηστική κατασκευή!


Χριστουγεννιάτικα πειράματα

Τί μπορεί να κάνει ένα παιδί με τα τρίγωνα, εκτός από το να πει τα κάλαντα; Τι μπορεί να κάνει με τα γιορτινά σερβίτσια, εκτός από το να τα βάλει στο γιορτινό τραπέζι; Το τεχνητό χημικό χιόνι είναι κρύο ή ζεστό; Τα κυκλώματα με λαμπάκια του χριστουγεννιάτικου δέντρου, το φλουρί της πίτας που εξαφανίζεται, οι μικροοργανισμοί, που κάνουν τη βασιλόπιτα να φουσκώνει και άλλα χριστουγεννιάτικα πειράματα, περιμένουν τους μαθητές σας στο πιο εορταστικό και επιστημονικό πρόγραμμα. Και βέβαια στο τέλος, αναμνηστική κατασκευή για κάθε παιδί, που θα μας θυμίζει πόσο όμορφα περάσαμε!

 

Οι απόκριες του τρελοεπιστήμονα

Ο τρελοεπιστήμονας γέμισε το εργαστήριο με αντικείμενα της αποκριάς! Τί μπορούμε άραγε να μάθουμε από αυτόν; Πειράματα φυσικής και χημείας με μπαλόνια, που φουσκώνουν μόνα τους! Οχήματα, που κινούνται με τον πιο πρωτότυπο τρόπο, χαρτοπόλεμος και άλλα αντικείμενα της αποκριάς σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές δρατηριότητες! Επειδή όμως εκτός από τα πειράματα αγαπάμε και τις κατασκευές πριν ολοκληρώσουμε το αποκριάτικό μας εργαστήριο θα γίνουμε για λίγο καλλιτέχνες και θα ετοιμάσουμε τη δική μας ατομική αναμνηστική κατασκευή!

 

Πασχαλινή αυγομανία

Πάσχα χωρίς αυγά… δε γίνεται! Έχετε σκεφτεί όμως πόσα πειράματα μπορείτε να κάνετε με ένα αυγό; Πειράματα φυσικής με αυγά, πειράματα βιολογίας με αυγά και φυσικά πειράματα χημείας με αυγά! Ο διάσημος πλέον πάπιος Βασίλης κάνει και φέτος επεισοδιακή εμφάνισή μαζί με τους φίλους του, ενώ μία όμορφη εορταστική κατασκευή θα μας θυμίζει την πασχαλινή μας επίσκεψη στο Μουσείο Πειραμάτων!

 

Δείτε ακόμα:

Προγράμματα στη φύση.

Προγράμματα (εσωτερικού χώρου) για το δημοτικό.

Προγράμματα (εσωτερικού χώρου) για το νηπιαγωγείο.

Τα σχολεία, που μας έχουν επισκεφθεί.

Επικοινωνία – σχεδιάγραμμα πρόσβασης.

στο σχολείο